A térképek

Budapest Építészeti Kalauza hajtogatott formátumú térképes kalauz. A főoldalon egy belső Budapestet ábrázoló térképkivágat segít a tájékozódásban, sétaútvonalakat javasol az épületek felfedezéséhez, ill. tartalmazza a helyi közlekedés fontosabb járatait is. A hátoldal fényképekkel és részletes adatokkal mutatja be az adott stílus legjelentősebb épületeit magyar és angol nyelven.

hajtott méret: 11,4x17 cm
kiterített méret: 68,4x34 cm

A Budapest Építészeti Kalauza sorozat eddig megjelent elemei:

MODERN

MODERN

A magyar modernista építészet számos esztétikai és történelmi sajátosságot mutat: az I. világháború veszteségei okozta döbbenet utáni konzervatív kultúrában csak a húszas évek végén éreztetik hatásukat a modernista építészek, a korszakot pedig a kommunista pártból indított, 1949-es határozat zárja, amely szigorúan elítéli és jó időre megtiltja a nyugati, kozmopolitának bélyegzett modernizmust.

Megrendelés »

Nemzeti Kulturális Alap
A kiadvány a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

KORTÁRS

KORTÁRS

A kortárs építészet kapcsán az ember joggal érezheti, hogy nemcsak a térben nehéz tájékozódni, hanem az elmúlt 20 év építészeti irányzatai és értékei között is. A válogatás biztos iránytűként olyan épületekhez irányít, amelyek láttán hiteles és izgalmas kép alakul ki a jelenkor hazai építészetéről.

Megrendelés »

SZECESSZIÓ

SZECESSZIÓ

A szecessziós épületek mustrája során a részletekre is igen fontos odafigyelni, már csak azért is, mert a nemzetközi irányzatot követő példák mellett egészen sajátosak a magyar népi formakinccsel és díszítőmotívumokkal ékesített, nemzeti stílus alkotásai is.

Megrendelés »